BONFIX
Bel mij terugDownloads
Chat offline

Nieuw! BONFIX in Stabicad

wo 06 sept 2017

Goed nieuws voor bedrijven die werken met het Bouw Informatie Model (BIM). Sinds kort zijn ook de leidingsystemen van BONFIX opgenomen in de BIM Software voor MEP Engineers. Niet alleen kunt u hierdoor sneller en overzichtelijker werken, ook kunt u direct een bestellijst uitdraaien van de benodigde materialen.

Meer vraag naar BIM in de installatietechniek

BIM Software maakt een niet te stuiten opmars door in de bouw en wordt ook in de installatiebranche steeds vaker toegepast. Regelmatig stellen opdrachtgevers en aannemers als eis dat ook de installateur met BIM werkt. Niet voor niets want BIM maakt het eenvoudiger om bouwprojecten te realiseren en bedrijfsdoelen te behalen. Het intelligente 3D-model maakt het mogelijk om samen te werken en informatie uit te wisselen. Hierdoor kunnen weloverwogen beslissingen worden genomen in zowel de ontwerp-, bouw- als beheerfase. Deze manier van samenwerken is niet meer weg te denken en geeft veel inzicht in het project voor alle betrokkenen. De werkmethodiek helpt bovendien bij ketenintegratie in de bouw en installatiebranche.

Voordelen installateur

De informatie die het BIM model biedt, heeft niet alleen een meerwaarde voor opdrachtgevers en aannemers, maar heeft ook voordelen voor de installateur en installatie adviseurs. Met deze informatie kunt u bijvoorbeeld berekeningen maken, die ervoor zorgen dat u sneller en goedkoper kunt ontwerpen en produceren. Ook kunt u bestellijsten voor de benodigde materialen aan het systeem koppelen. Bovendien vergroot u de kans op het binnenhalen van grote projecten.

Leren werken met BIM 

In Stabicad zijn nu ook de leidingsystemen van BONFIX opgenomen. Stabicad is de BIM Software van Stabiplan. Installateurs die meer willen weten over de mogelijkheden van dit systeem, kunnen contact opnemen met Stabiplan. Stabiplan beschikt over verschillende tools voor het werken met BIM-software en biedt praktische trainingen aan waarin u leert hoe u met de software aan de slag kunt.

BONFIX

Meer weten? Over de systemen van Stabiplan, kunt u direct contact opnemen met Stabiplan. Wilt u meer weten over de producten van BONFIX of weten waar BONFIX te koop is? Neem dan contact op met onze afdeling verkoop. Zij informeren u graag bij welke groothandel u onze producten kunt vinden.