BONFIX

Nieuw bij BONFIX: Het Alu-perssysteem

di 17 apr 2018

Het Alu-perssysteem is dé nieuwe productlijn van BONFIX B.V. uit Zwolle. Dit systeem bestaat uit een serie perskoppelingen met geïntegreerde o-ringen en Alu-pers buizen geschikt voor drinkwater- en CV-installaties. De buizen zijn flexibel en zijn op rol verkrijgbaar tot een lengte van 100 meter. Hierdoor zijn minder koppelstukken nodig en is het montagegemak groot, waardoor tot wel 40% tijdsbesparing gerealiseerd kan worden ten opzichte van de andere typen installaties.

Alu-perssysteem

Alu-perssysteem met veel gemak voor de installateur

Bij de ontwikkeling van het Alu-perssysteem is veel aandacht besteed aan het montagegemak voor de installateur. Zo zijn de o-ringen stevig geïntegreerd in de body van de fitting. Doordat de ringen strak en enigszins verdiept in de body liggen, is de kans dat de ring beschadigt of meestroopt bij het inleiden van de buis zo goed als nihil. Montagegemak is er ook doordat het systeem met maar liefst 6 verschillende profielbekken te dichten is. De maatvoering van iedere fitting is bovendien voorzien van een duidelijke kleurcodering zodat de benodigde materialen snel kunnen worden gepakt. Daarnaast behoort ook de Leak Before Pressed functie tot de standaarduitrusting zodat de dichtheid goed gecontroleerd kan worden.
 

De afbeelding hiernaast geeft weer hoe de O-ringen op de body zijn bevestigd. (de RVS-huls is bij de foto weggelaten) De ringen zijn voorzien van een teflon laagje waardoor de buis soepel over de fitting wordt begeleid.

 

Alu-pershuls van hoge kwaliteit

Voor de pershuls is bewust niet gekozen voor aluminium, maar voor RVS. Het voordeel van RVS is dat dit materiaal niet gevoelig is voor zuren en bijtende stoffen. Dit maakt de koppeling minder kwetsbaar en dus duurzaam. De body van de koppeling is van messing. “Een prachtig compliment hierover ontvingen wij van één van de installateurs die het product als een van de eerste heeft getest”, aldus Dick Bouw van BONFIX. “De fitting is perfect afgewerkt en van zeer goede kwaliteit, je kunt zien dat jullie meesters in messing zijn, was zijn reactie”.

Keurmerken en garantie

Uiteraard is er veel aandacht aan de kwaliteit besteed. Zowel de fitting als de buis bevatten het KIWA Water Mark en de KOMO Keur. Wanneer het systeem als geheel volgens de richtlijnen uit de technische documentatie wordt geïnstalleerd, geldt een garantietermijn van 10 jaar.

Meer informatie

Het Alu-perssysteem is verkrijgbaar via uw groothandel. Wilt u weten bij welke groothandel in uw regio BONFIX-materialen te bestellen zijn? Stuur dan een e-mail met uw contactgegevens en het verzoek naar verkoop@bonfix.nl.