BONFIX
Bel mij terugDownloads
Chat offline

Vorstvrije buitenkraan

artikelnummer - 71605

De vorstvrije buitenkraan van BONFIX is uitgerust met een lange spindelas die er voor zorgt dat de watertoevoer aan de binnenkant van de spouwmuur wordt afgesloten. Dit zodat wordt voorkomen dat het aftappunt en de leiding bevriezen.

De vorstbestendige buitenkraan is uitgevoerd met een KIWA goedgekeurde keerklep, een kunststof handgreep en kunststof bedieningssleutel alsmede een slangwartel met tule.

Een compleet pakket waarmee de luxe vorstvrije buitenkraan van BONFIX zich niet alleen onderscheidt door de superieure kwaliteit en afwerking maar ook door een scherpe prijsstelling.

 

Voordelen luxe vorstvrije buitenkraan van BONFIX

 • De RVS gevelplaat heeft een ingeperste hoek van 2 graden, hierdoor is er altijd een juiste afloop voor de leegloopautomaat.
 • Om de 2 graden van de gevelplaat te compenseren heeft de aansluitknie 15 x 18 mm een hoek van 88 graden.
 • De verlengde knelknie heeft een KIWA goedgekeurde keerklep van Watts Ocean.
 • Als het gat voor de koperen buis wordt geboord in het metselvoeg zullen de 2 gaten van de RVS gevelplaat exact in een volle metselsteen geboord worden.
 • De binnenzijde van het verchroomde huis wordt niet meeverchroomd, waardoor een goede soldeer verbinding kan worden verkregen.
 • De RVS gevelplaat is voorzien van een slotgat om meedraaien van de kraankop te voorkomen. Bijvoorbeeld bij het dicht- of opendraaien.
 • De kraan heeft een aanvoerleiding van 18 mm i.p.v. 22 mm, zodat een minder groot gat in de gevel geboord hoeft te worden. De volume stroom is even groot als bij een 22 mm buis.
 • De kraan wordt geleverd met 2 bedieningssleutels één met schroefmontage en één met afneembare sleutel.
 • De kraankop is voorzien van een waarschuwingssticker, zodat de consument de leegloopautomaat begrijpt. Dit etiket is voorzien van non-permanente lijm.

 

Onderdelen vorstvrije buitenkraan

 

Onderdelen vorstvrije buitenkraan

De vorstbestendige buitenkraan bestaat uit de volgende onderdelen: een kunststof draaiknop (1), een kraanhuis (2), een muurplaat (3), een koperen buis (4), een koperen spindel (5), een kunststof rozet (6), een knelknie met KIWA gecertificeerde keerklep (7), een kunststof bedieningssleutel (8), een slangkoppeling type Gardena (9), RVS schroeven met bijpassende muurpluggen (2x) (10) en een mantelbuis (11) die dient ter bescherming van de koperen buis.

 

De kraan is voorzien van zowel een kunststof draaiknop (1) als een extra, losse kunststof bedieningsleutel (8). De kraan wordt bediend door middel van de gemonteerde draaiknop. Indien de vorstbestendige luxe gevelkraan bereikbaar is voor onbevoegden kan in plaats van deze draaiknop gebruik worden gemaakt van de bijgeleverde bedieningssleutel (8).

 

Het kraanhuis is voorzien van een afneembaar wit etiket. De tekst op dit etiket maakt de eindgebruiker erop attent dat de kraan nadruppelt nadat deze is dichtgedraaid. Daarnaast is de gevelkraan voorzien van een montage- en bedieningsvoorschrift.

 

Aanleggen vorstvrije buitenkraan

De luxe vorstvrije buitenkraan buitenkraan van BONFIX is gemakkelijk aan te leggen. Bekijk de onderstaande video of de installatievoorschriften van de luxe vorstbestendige buitenkraan.

  

Installatievoorschriften vorstvrije kraan

 

 1. Bepaal de positie van de kraan.
 2. Demonteer de RVS gevelplaat (3) en teken hiermee de gaten af op de muur.
 3. Boor de bevestigingsgaten (8 mm boor).
 4. Bepaal de boormaat met behulp van de boortabel en boor het doorvoergat horizontaal.
 5. Bepaal de lengte van de koperen buis (4) en behoud minimaal 25 mm extra lengte voor de montage van de kniekoppeling (7).
 6. Kort de koperen spindel (5) op exact dezelfde lengte in als de koperen buis (4). Verwijder bramen en zaagsel van de koperen spindel en buis.
 7. Monteer de gevelplaat (3) aan het kraanhuis (2) en bevestig de kraan aan de muur met de bijgeleverde muurpluggen en RVS schroeven (10).
 8. Plaats de rozet (6) over de koperen buis (4) aan de binnenzijde van de muur.
 9. Schuif de koperen spindel (5) in de koperen buis (4) aan de binnenzijde van de muur. Indien hiervoor onvoldoende ruimte is kan de spindel ook vanaf de buitenzijde van de moer worden gemonteerd. Demonteer hiervoor eerst het binnenwerk van het kraanhuis (2).
 10. Draai de kraan volledig open met de kunststof draaiknop (1). Monteer vervolgens de kniekoppeling (7).
 11. Sluit de kniekoppeling (7) aan op de waterleiding.

 

Inkorten vorstvrije buitenkraan

 

Inkorten vorstvrije buitenkraan

De afkortlengte (A2) van de spindel (5) dient exact overeen te komen met de afkortlengte (A1) van de koperen buis (4).