BONFIX
Bel mij terugDownloads
Chat offline

UBL, universele standaard in factureren vereenvoudigt administratieve processen

Veel overheden gebruiken het al. En de verwachting is alom dat het bedrijfsleven de komende jaren massaal overstapt op UBL. Deze universele standaard in factureren vereenvoudigt uw administratieve processen aanzienlijk.

Wat is UBL?

UBL (Universal Business Language) is een vorm van digitale facturatie, waarbij geen papieren facturen aan te pas komen. UBL automatiseert het verzenden en ontvangen van facturen volledig. De Nederlandse en de Belgische overheid gebruiken UBL 2.0 inmiddels als standaard formaat voor hun E-Facturen.

Hoe werkt UBL?

UBL is een bestand in XML formaat. Dit bestand is probleemloos te gebruiken voor alle boekhoud- en administratiesystemen. In een UBL zit bovendien de betreffende factuur in normaal leesbaar en printbaar pdf-formaat.

De voordelen van UBL

Kostenbesparing op administratie
Alle inkomende en uitgaande facturen zijn automatisch te implementeren in alle administratieve systemen. Dit drukt de kosten van uw administratieve organisatie aanzienlijk.

Minimale foutkans
Handmatig invoeren van facturen is verleden tijd. Mensen maken nou eenmaal fouten bij het invoeren van gegevens. UBL maakt de foutkans minimaal en draagt zo bij aan de kwaliteit van uw organisatie en sterke klantrelaties.

UBL-factureren voor onze klanten

Inmiddels werken al enkele van onze klanten met UBL. De reacties zijn zeer positief. Het systeem is eenvoudig te implementeren, doet wat het belooft en werkt zeer stabiel.