BONFIX
Bel mij terugDownloads
Chat offline
Flexibele gasaansluitleiding

Gasslang van BONFIX

BONFIX levert een uitgebreid assortiment gaskogelkranen, aansluitstukken en rubberen en RVS gasslangsets onder haar eigen merknaam. Welke soorten gasslangen zijn er eigenlijk en wat is het verschil tussen deze gasslangen? BONFIX heeft drie soorten gasslangen:

 1. Buigbare superieure gasaansluitleiding
 2. Buigbare RVS gasslangset
 3. Rubberen gasslang

 

 

Superieure buigbare gasaansluitleiding

Deze gasslang is dé oplossing voor de voorgeschreven aansluiting van gasverbruikstoestellen met vaste, verplaatsbare of mobiele toestellen. De gasslang kan rechtstreeks op ieder gasverbruikstoestel worden aangesloten. Dit product, dat eenvoudig en snel te installeren is, garandeert een optimale, veilige en flexibele verbinding.

 

Toepassing

Alle gasverbruiktoestellen met een vaste, verplaatsbare of mobiele opstelling. Voorbeelden: inbouwfornuis, inbouwoven, inbouwkomfoor, wasmachine of wasdroger op gas, warmwater doorstroomtoestel, warmwatervoorraad toestel, stralingstoestel op gas, terrasverwarming, gaskachel, gashaarden, CV-toestel, luchtverwarmer, fornuizen > 14 kW, industriële toestellen, barbeques, grills, wokbranders.

 

Voordelen buigbare superieure gasaansluitleiding:

 • Voorzien van GASTEC QA kwaliteitskeurmerk
 • Géén periodieke vervangingsplicht (0% veroudering) door uitdroging
 • Bestand tegen UV-straling en plantaardige oliën en vetten
 • Directe aansluiting op het gasverbruikstoestel
 • Eenvoudige en snelle montage
 • Hoge temperatuursbestendigheid
 • Lange onbeperkte levensduur
 • Grote flexibiliteit door kleine buigradius
 • Zeer flexibel en eenvoudig te reinigen

 

Installatievoorschrift

 1. Installeer de leiding in overeenstemming met de bestaande lokale en nationale voorschriften en toepassings mogelijkheden.
 2. Volg zowel de installatie-instructies van BONFIX en van de fabrikant van het apparaat, waaronder die voor de positie en oriëntatie van het aansluitpunt.
 3. Gebruik passend gereedschap.
 4. Verwijder de verpakking pas bij aanvang van de montage.
 5. Sluit de gastoevoerkraan alvorens met de montage te beginnen.
 6. Plaats de gasleiding met radius > 30 (zie figuur).
 7. Vermijdt iedere actie die de leiding kan beschadigen tijdens de installatie.
 8. Zorg ervoor dat de leiding niet verdraaid tijdens de installatie.
 9. Let erop dat géén scherpe buigingen in de leiding voorkomen.
 10. Controleer of de fittingen voldoende vast zijn aangedraaid.
 11. Controleer na de installatie op lekdichtheid van de gasaansluitingen met een lekzoekmiddel.
 12. Zorg ervoor dat deze montage een voldoende debiet voor het beoogde gebruik toelaat.
 13. Koppel niet twee of meer leidingen samen, om de totale lengte te verhogen.
 14. Installeer de leiding niet als er enige twijfel bestaat over het kunnen aansluiten van de fittingen en die op het apparaat of de gastoevoer.
 15. Gebruik géén adapters om de aansluiting met de fittingen tot stand te brengen.
 16. Installeer deze leiding niet in een muur, vloer of plafond.
 17. Installeer de leiding niet voor de gasdrukregelaar.

 

Onderhoud en inspectie

 • Vervang beschadigde afdichtingen.
 • Bij eventuele beschadigingen dient de leiding worden vervangen. Bij wijzigingen zal de montage niet meer in overeenstemming zijn met de Europese norm.
 • Volg zowel de installatie-instructies van BONFIX en van de fabrikant van het apparaat, waaronder die voor de positie en oriëntatie van het aansluitpunt.
 • Gebruik bij de vervanging van de rubberen ring alleen door BONFIX geleverde rubberen ringen.

Installatievoorschrift

Verwijder de verpakking pas bij aanvang van de montage, sluit de gastoevoerkraan alvorens met de montage te beginnen, volg de voorschriften voor aardgasinstallaties zoals vastgelegd in NEN 1078, leg de leiding met inachtneming van de maximale toelaatbare kleinste buigradius Rmin (zie tabel), voorkom iedere beschadiging tijdens de montage, gebruik geen montagegereedschap op het gegolfde gedeelte, oefen geen wringbelasting uit op het gegolfde gedeelte, iedere buigbare roestvast stalen gasaansluitleiding is op gasdichtheid gecontroleerd, controleer de installatie op lekdichtheid conform de geldende voorschriften/werkbladen. Verwijder het schuimmiddel direct na de lekcontrole en reinig de gasaansluitleiding grondig.

Gasslang rubber

Buigbare rubberen gasaansluitslang

De BONFIX buigbare gasslangen zijn vervaardigd om samen met de gasaansluitkranen gasverbruiktoestellen aan te sluiten.

 

Toepassing

De BONFIX buigbare gasslang is geschikt voor toepassing in alle gasinstallaties met een werkdruk van maximaal 200 mbar bij een temperatuur van -5 ºC tot +60 ºC conform de voorschriften voor de aardgasinstallaties vastgelegd in NEN 1078. De BONFIX buigbare gasslang is de oplossing voor de voorgeschreven flexibele aansluiting van (verplaatsbare) gasverbruiktoestellen zoals fornuizen ≤ 14 kW, losse ovens, kookplaten of komfoors, inbouw ovens en inbouwkomfoors, wasmachines, wasdrogers en stralingstoestellen op gas, gaskachels en verplaatsbare toestellen in de open lucht.

De BONFIX buigbare gasslang is voorzien van de voorgeschreven M24 wartelmoeraansluiting met geïntegreerde afdichtingsring en leverbaar in diverse lengtes.

 

Voordelen buigbare rubber gasaansluitslang van BONFIX

 • Voorzien van GASTEC QA kwaliteitskeurmerk
 • Geschikt voor toepassingen met werkdruk tot max. 200mbar
 • Geschikt van -5ºC tot 60ºC (NEN 1078)
 • Voorzien van voorgeschreven M24 wartelmoer incl. geïntegreerde afdichtingsring
 • Leverbaar in diverse lengtes
 • Bij optimale omstandigheden is een levensduur van 10 jaar geen uitzondering

 

Installatievoorschrift

Gasslangen dienen volgens de warenwet voorzien te zijn van een productiedatum. Wettelijk is er niets vastgelegd betreffende levensduur of vervanging. De gebruiker is verantwoordelijk voor zijn gasinstallatie. Bij regelmatige inspecties van de gasinstallatie moeten uiteraard beschadigde of gebarsten slangen vervangen worden. De omgevingsomstandigheden zijn bepalend voor de levensduur. Indien deze optimaal zijn, is een levensduur van meer dan 10 jaar geen uitzondering.

Gasslang aansluiten

De gasslangen van BONFIX zijn gemakkelijk te monteren. Bekijk de onderstaande video of de technische documentatie van de gasslangen.

 

De gasslang is verkrijgbaar in verschillende lengtes tot en met de lengte 200 cm, meerdere gasslangen aan elkaar koppelen om een grotere afstand te overbruggen wordt te allen tijde afgeraden!! Bijzondere lengtes kunnen in overleg met BONFIX na overleg worden geproduceerd. Neem hiervoor contact op met verkoop@bonfix.nl.