BONFIX
Bel mij terugDownloads
Chat offline

Afvoer benodigdheden

BONFIX sifons zijn de perfecte oplossing voor alle verstoppingen in je afvoer- en rioleringssystemen. Onze sifons zijn duurzaam, betrouwbaar en eenvoudig te installeren. Dankzij onze unieke en innovatieve technologie kunnen BONFIX sifons verstoppingen snel en efficiënt oplossen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over potentiële schade aan je leidingen.

 

Onze sifons zijn verkrijgbaar in verschillende maten en modellen, zodat je altijd de juiste oplossing voor je specifieke behoefte kunt vinden. Of je nu op zoek bent naar een sifon voor je keuken, badkamer of wasruimte, wij hebben de perfecte oplossing voor je.

Assortiment BONFIX Sifons

Douchebaksifon: is een sifon dat zich in de afvoer van een douche bevindt en dient als een afsluitmechanisme voor de afvoer van het afvalwater uit de douche. Het voorkomt dat geurtjes, bacteriën en andere verontreinigingen uit het rioleringssysteem terug in de douche komen.

 

De douchebaksifon bestaat uit een bak die zich onder de douche bevindt, een sifon die is verbonden met de afvoer en een afsluitdeksel dat het geheel afsluit. Het water verlaat de douche via de afvoer en de sifon en stroomt vervolgens door de riolering naar de stortplaats.

 

 

Plugbekersifon: is een type sifon dat wordt gebruikt in sanitaire voorzieningen, zoals wastafels, bidets en wasbakken. Het wordt zo genoemd omdat het een bekervormige stijgbuis heeft met een stop in de bodem, die een plug wordt genoemd.

De functie van een plugbekersifon is om water en afvalstoffen in de afvoer van een wastafel of wasbak te verzamelen en te voorkomen dat geurtjes en bacteriën uit het rioleringssysteem terug in de ruimte komen. Wanneer water in de afvoer stroomt, verzamelt het zich in de beker en stroomt het vervolgens door de riolering naar de stortplaats.

De plug in de bodem van de beker dient om het water op te houden en te voorkomen dat het in het rioleringssysteem stroomt zonder het water af te voeren. Wanneer de afvoer wordt geopend, wordt de plug weggehaald en stroomt het water door de riolering naar de stortplaats.

 

 

Lijmsifon: is een type sifon dat wordt gebruikt voor de afvoer van water in sanitaire voorzieningen, zoals wastafels, bidets, wasbakken en douches. Het verschilt van andere types sifons doordat het niet met bevestigingsmiddelen, zoals bouten of schroeven, moet worden bevestigd aan de afvoerpijp, maar in plaats daarvan wordt het direct aan de afvoerpijp geplakt met een speciale lijm.

 

De functie van een lijmsifon is om water en afvalstoffen in de afvoer van een wastafel of wasbak te verzamelen en te voorkomen dat geurtjes en bacteriën uit het rioleringssysteem terug in de ruimte komen. Wanneer water in de afvoer stroomt, verzamelt het zich in de sifon en stroomt het vervolgens door de riolering naar de stortplaats.

Lijmsifons zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen en zijn eenvoudig te installeren zonder gereedschap, waardoor ze een praktische en kosteneffectieve oplossing zijn voor veel sanitaire voorzieningen. Het is echter belangrijk om de juiste lijm te gebruiken voor de afvoerpijp en de sifon om een stevige en duurzame bevestiging te waarborgen.

 

 

Inlaattule: is een onderdeel van een sifon dat wordt gebruikt voor de afvoer van water in sanitaire voorzieningen, zoals wastafels, bidets, wasbakken en douches. De inlaattule is een stuk pijp dat zich boven de sifon bevindt en de afvoerpijp verbindt met de sifon.

 

De functie van de inlaattule is om water en afvalstoffen van de afvoerpijp naar de sifon te leiden en te voorkomen dat geurtjes en bacteriën uit het rioleringssysteem terug in de ruimte komen. De inlaattule maakt het mogelijk om de sifon te vullen met water, wat nodig is om de sifon goed te laten werken. Ze zijn een cruciale component van de meeste sifons en zorgen voor een efficiënte en verstoppingvrije afvoer van water.

Het is belangrijk om de juiste maat en het juiste materiaal voor de inlaattule te kiezen voor jouw sifon, afhankelijk van de specifieke eisen van jouw sanitaire voorziening. Een goed gekozen inlaattule zorgt voor een optimale prestatie van de sifon en een hygiënische en verstoppingvrije ervaring.

 

 

Universele dubbele sifon: is een type sifon dat speciaal is ontworpen om twee afvoerpijpen op één sifon aan te sluiten. Het wordt vaak gebruikt in sanitaire voorzieningen waarbij twee afvoeren, zoals een wastafel en een douche, op dezelfde sifon aangesloten moeten worden.

 

De universele dubbele sifon heeft twee afvoerpijpen die beide uitkomen in één gezamenlijke sifonkamer, die het water en de afvalstoffen uit de twee afvoerpijpen opvangt. Dit maakt het mogelijk om twee afvoeren efficiënt en effectief op één sifon aan te sluiten.

Het voordeel van een universele dubbele sifon is dat het ruimtebesparend is en een efficiëntere installatie mogelijk maakt. Het vermindert ook het aantal benodigde onderdelen en maakt de installatie makkelijker en sneller.