BONFIX
Bel mij terugDownloads
Chat offline
Expansievat koppeling

Expansievat koppeling

BONFIX levert messing expansievat koppelingen en expansievatconsoles onder haar eigen merknaam.

De BONFIX expansievatkoppeling is bedoeld om, zonder de installatie af te tappen, een expansievat eenvoudig op zijn goede werking te controleren en indien nodig te vervangen.

 

De expansievatkoppeling stelt u in staat een expansievat te testen en te vervangen zonder dat u de gehele cv-installatie hoeft af te tappen en weer te vullen wanneer u het expansievat heeft vervangen. Dat is mogelijk dankzij het feit dat deze koppeling zowel aan de cv-kant als bij de aansluiting op het expansievat is voorzien van een keerklep met O-ring afdichting. Dus geen verlies meer van vies cv-water in huis aangezien de koppeling aan de expansievatzijde buiten gedemonteerd kan worden.

 

Met behulp van de zware 3-delige koppeling kan het expansievat zowel bij de montage als bij het verwijderen in dezelfde positie blijven, een belangrijk pluspunt in vergelijk met de gebruikelijke 2-delige modellen waarbij de monteur het vat in zijn geheel moet draaien om de koppeling te monteren. De montage is dus veel eenvoudiger, sneller en niet te vergeten schoner.

 

De koppelingen zijn verkrijgbaar in zowel een installatiepakket als in een renovatiepakket, ook zijn de artikelen los verkrijgbaar. 

 

Montage 3-delige expansievatkoppeling

De G3/4” buitendraad van het puntstuk verpakken met hennep, teflon of een geschikte vloeibare pakking. Vervolgens monteren in de expansievatconsole of fitting aan de c.v.-installatiezijde. Het puntstuk is voorzien van gefreesde sleutelvlakken voor een eenvoudige montage.

De G3/4” schroefbus van de expansievat koppeling monteren op de verpakte buitendraad van het expansievat. Vervolgens de 2 messing delen in elkaar drukken en de wartel aandraaien.

 

Expansievat koppelingen

Voordelen messing expansievatkoppelingen van BONFIX:

  • Eenvoudig, snel én hygiënisch monteren
  • Zonder de installatie af te tappen het expansievat controleren/vervangen
  • Te gebruiken bij expansievaten tot en met 25 liter
  • Bevat een kunststof keerklep