BONFIX
Bel mij terugDownloads
Chat offline

Beluchterkranen van BONFIX

Veilig drinkwater tappen

De BONFIX beluchterkranen zijn vervaardigd voor het tappen van water en zijn allen KIWA goedgekeurd. Er zijn twee type uitvoeringen: met zwarte of verchroomde knop, beide uitvoeringen zijn zowel verkrijgbaar met als zonder geïntegreerde keerklep.

 

Toepassing

De BONFIX beluchterkranen kunnen toegepast worden in drinkwaterleidingen als universele aansluitkranen voor o.a. was- en afwasmachines en als tapkraan zelf. Alleen de beluchterkranen met geïntegreerde keerklep zijn geschikt voor het vullen van CV-installaties. De BONFIX beluchterkranen met keerklep zijn echter niet geschikt als buitenkraan, dit omdat in de winter aftappen niet mogelijk is. Andere toepassingsmogelijkheden zijn uitsluitend toegestaan, afhankelijk van druk/temperatuur en medium, na schriftelijke toestemming van BONFIX B.V.

 

Voordelen van de BONFIX beluchterkranen

  • Vervaardigd uit eerste klas messing
  • Kwalitatief gepolijst verchroomd
  • Bevat KIWA-kwaliteitskeurmerk
  • Voorzien van een beluchter (DA)
  • Ook verkrijgbaar met geïntegreerde terugslagklep (EB)
  • Te gebruiken tot 1000 kPa werkdruk (10 bar)
  • Te gebruiken bij temperaturen tot 90 graden Celcius

 

Technische gegevens

De BONFIX beluchterkranen zijn vervaardigd uit eerste klas messing welke gepolijst verchroomd worden en voorzien zijn van een beluchter (DA) en eventueel een geïntegreerde terugslagklep (EB). De BONFIX beluchterkranen kunnen worden toegepast in situaties met een werkdruk tot 1000 kPa (10 bar) en een temperatuur tot +90 ºC.

 

Functie van de beluchter

De beluchter voorkomt het terugzuigen van (vervuild) water in het waterleidingnet in geval van onderdruk. Door lucht van buitenaf in de leiding toe te laten ontstaat een luchtkolom in de leiding, die het drinkwater van het vervuilde water scheidt.

 

Functie van de keerklep

De keerklep zorgt ervoor dat er geen (vervuild) leidingwater terugstroomt in het leidingnetwerk.