BONFIX

Een gastoestel monteren. Welke gasslang kiest u?

di 21 mei 2019

Gasslangen worden in de horeca steeds vaker vervangen door gele buigzame RVS gasaansluitleidingen. Waarom is dat en waar houd je rekening mee?

Soorten gasslangen

Even wat achtergrondinformatie; welke soorten gasslangen zijn er eigenlijk en wat is het verschil tussen deze gasslangen? BONFIX heeft drie soorten gasslangen:

Rubberen gasslang van BONFIX

Gasslangen van rubber

De rubberen gasslang is de voordeligste slang uit ons assortiment, is 100 cm lang en kan rechtstreeks op ieder gasverbruikstoestel worden aangesloten. De slang is eenvoudig en snel te installeren en garandeert een optimale, veilige en flexibele verbinding. De slang is voorzien van een M24 wartelmoer inclusief geïntegreerde afdichtingsring en kan gebruikt worden bij temperaturen tussen de -5°C en 60°C en met een maximale werkdruk van 20 kPa (200mbar). Rubber is echter onderhevig aan uitdroging wat regelmatige controle en vervanging (gemiddeld eens in de tien jaar) noodzakelijk maakt.

Buigbare RVS gasaansluitleiding van BONFIX

Buigbare gasslangen

De buigbare RVS gasslangset is dé oplossing voor de voorgeschreven aansluiting van gasverbruikstoestellen met een vaste opstelling. De buigbare RVS gasaansluitleiding bestaat uit een gegolfde RVS (AISI 316L) slang met aangelaste (T.I.G) RVS (AISI 304) koppelingen, RVS (AISI 304) M24 x 1,5 wartelmoeren en is voorzien van een gele PE beschermmantel. De RVS gasaansluitleiding kan rechtstreeks op ieder vast opgesteld gasverbruikstoestel worden aangesloten. Dit product is eenvoudig en snel te installeren en garandeert een optimale, veilige en flexibele verbinding. 

Superieure RVS gasaansluitleiding van BONFIX

Gasslangen van RVSDe buigbare superieure gasaansluitleiding wordt veel gebruikt voor de aansluiting van gasverbruikstoestellen met vaste, verplaatsbare of mobiele toestellen. De gasslang kan rechtstreeks op ieder gasverbruikstoestel worden aangesloten. Het product is eenvoudig en snel te installeren en garandeert een optimale, veilige en zeer  flexibele verbinding. De gasslang bevat aan beide uiteinden een swiffelkoppeling wat knikken en draaien tegengaat. Dit product is niet onderhevig aan uitdroging en bestand tegen UV-straling en plantaardige oliën en vetten en heeft daardoor een onbeperkte levensduur. 

GASTEC QA-kwaliteitskeurmerk

Al onze gasslangen zijn  voorzien van  een GASTEC QA-kwaliteitskeurmerk. Dit keurmerk staat garant voor een kwalitatief en veilig product. Bekijk onze technische documentatie voor een uitgebreide omschrijving.

Kunnen er scheuren in de gasslangen ontstaan?

Het moge duidelijk zijn dat een rubberen gasslang door uitdroging of aantasting van, hittestraling, oliën en vetten naar verloop van tijd scheuren gaat vertonen. Precies de reden dat deze slangen steeds vaker worden vervangen. Maar hoe zit dat eigenlijk met RVS ? Je zou het niet verwachten, maar zelfs RVS kan scheuren.  Dit kan gebeuren bij het knikken van RVS. Niet na 1 keer, maar als je RVS met grote regelmaat knikt, kunnen hier scheurtjes ontstaan. Een risico wat je met gas niet wilt lopen. Om die reden is de BONFIX buigbare gasslang alleen goedgekeurd voor toestellen met een vaste aansluiting. De BONFIX Superieure buigbare gasaansluitleiding is aan beide uiteinden voorzien van een swiffelkoppeling wat draaien en knikken tegengaat. Deze gasslang is daarom zeer geschikt en tevens goedgekeurd voor toepassing op vaste, mobiele en verplaatsbare toestellen.

Buigradius gasslangen

Voor onze gasslangen is in de technische documentatie een maximale buigradius opgenomen. Hierdoor wordt het knikken van de gasslang voorkomen en is een veilige verbinding gewaarborgd.

Aansluiten gasslangen

 

Meer informatie

Wilt u weten via welke groothandel u onze producten kunt kopen? Onze collega's helpen u graag verder!

???? verkoop@bonfix.nl
☎️ 088 46 00 794