BONFIX

In 2018 gaat het gebeuren!

BONFIX komt met een springcompetitie

In 2018 is het zo ver, na 2 succesvolle jaren dressuur topsport gaat BONFIX zich in 2018 naast het BONFIX dressuur concours richten op de springsport. Er is gekozen om de springcompetitie op meerdere locaties plaats te laten vinden dan de dressuurcompetitie die in 2018 voor het derde jaar verreden zal worden bij de Heuvelruiters in Wezep.

 

Voor de springcompetitie is gekozen voor de volgende 4 locaties:

 

28 april  -   Kloosterruiters - Olst (fam. Tiebot)

26 mei   -   Manege Zwolle - Zwolle (fam. Van Jaarsveld)

30 juni  -   Schaapskooiruiters - Wapenveld (rijvereniging de Schaapskooiruiters)


Laatste selectiemogelijkheid + GRANDE FINALE :
24 / 25 augustus   -   De Heuvelruiters - Wezep (rijvereniging de Heuvelruiters)

 

Tijdens de "selectiewedstrijden" is het de bedoeling dat men zo min mogelijk "plaatsingspunten" verzameld voor een plek in de GRANDE FINALE die in Wezep zal worden verreden. 

Bij een eerste plaats krijgt men 1 punt, 2e plaats 2, 3e plaats 3 en zo verder. De punten van de beste 2 wedstrijden worden bij elkaar opgeteld en dat is je eindscore. Men dient minimaal 2 van de eerste 3 selectiewedstrijden te rijden om op 30 juni al een finaleplaats mee naar huis te nemen. Na de 3e selectie nog geen finaleplaats weten te bemachtigen? Dan kan je je in Wezep op 24 of 25 augustus nog selecteren. Dit zullen de laatste finaleplekken zijn die beschikbaar zijn. 

 

De beste 20% (met een maximaal aantal deelnemers van 30 per klasse) van de deelnemers die minimaal 2 wedstrijden hebben gereden mogen deelnemen aan de Finale. Combinaties dienen uit te komen in de hoogst behaalde klasse als combinatie. 

 

De wedstrijden zijn opengesteld voor wedstrijdrijdende combinaties die aangesloten zijn bij de KNHS. Ook is het de verantwoordelijkheid van de ruiter / amazone dat er altijd diervriendelijk en veilig zal worden gereden. Het paard dient in goede conditie en ingeënt aan de start te verschijnen. Prijsuitreiking is na iedere klasse in de finale te paard en in tenue. 

Alle locaties zijn voorzien van voldoende (verharde) parkeerplaatsen, professionele sportbodem om op los te rijden en waarop het parcours wordt verreden. De klassen waarvan een eindklassement wordt opgemaakt zijn de volgende: B, L, M & Z/ZZ (in handicap).

 

Prijzen die de deelnemers kunnen winnen:

- Customized rozetten van BONFIX

- Geldprijzen

- Statiedekens van BONFIX

Inschrijvingen zullen via de organiserende verenigingen gaan, inschrijving voor de finale is via een ingevuld formulier per mail te versturen naar concours@bonfix.nl en wordt na bekendmaking van de finalisten pas geaccepteerd. 

klik HIER voor de voorlopige tussenstand

Like de Facebookpagina en win een gratis startplaats op een selectie naar keuze!

Klik hier en de FACEBOOK-pagina opent direct